Lipanj 26, 2017

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Disciplin A Kitschme 19. siječnja u Vintage Industrial Baru

dušan kojić koja

Čudesna Disciplin A Kitschme 19. siječnja premijerno u Vintage Industrial Baru

Legendarna i čudesna, plesna i moćna te svakako neobična i  jedinstvena rock ‘n’ roll grupa na ovim prostorima – Disciplin A Kitschme će u četvrtak, 19. siječnja s početkom u 21:30 h održati premijerni koncert u omiljenom zagrebačkom klubu, Vintage Industrial Baru.

Koncertom Disciplin A Kitschme, Vintage Industrial Bar ritmično ulazi u novu koncertnu sezonu 2017./2018 godine koja će, vidjet ćete uskoro, biti dosta sočna.

Grupu Disciplina kičme odnosno Disciplin A Kitschme još od osnivanja 1981. godine predvodi Dušan Kojić-Koja. Njihova glazba mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka do jazz fuzije i drum and bassa. DK je osnovan odmah nakon raspada genijalne Šarlo Akrobata. Do 1991. godine djelovali su u Beogradu i u tih su deset godina objavili sedam albuma. Svojom su kvalitetom, neobičnošću i odličnim koncertnim nastupima stekli brojne obožavatelje diljem tadašnje države Jugoslavije.

Godine 1992.  Koja odlazi pravac Londona u kojem surađuje s tamošnjim glazbenicima te u tom londonskom periodu, objavljeni su albumi “I Think I See Myself On CCTV”, “Heavy Bass Blues” i “Refresh Your Senses, NOW!”.

Nakon deset godina, vraća se u Beograd u kojem par godine kasnije formira novu postavu Disciplin A Kitschme.

Album “Uf!” objavljuju 2011. godine, a 2015. u suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom izbacuju za sada svoj posljednji album “Opet”.

Izvanredan i genijalan koncert Disciplin A Kitschme gledali smo 13. ožujka 2015. godine u klubu Močvara kada je promoviran beskrajno dobar box set ‘Ove ruke nisu male 3′. Ako će koncert biti i malo dobar kao taj te godine, Disciplin A Kitschme nikako ne smijete propustiti 19. siječnja 2017. godine.

Koncert počinje u 21,30 h, a vrata kluba otvorit će se u 20, 00 hr. Ulaznice za koncert su u pretprodaji u ograničenim količinama.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts